Teateruge på MRS

På Margrethe Reedtz Skolen er der gang i et af skoleårets helt store højdepunkter – teaterugen! Det har været en fast tradition gennem hele skolens levetid, at ugen op til børnenes påskeferie handler om teater med alt, hvad dertil hører. De første mange år handlede stykkerne om lokalhistoriske emner, og således har Margrethe Reedtz Skolens elever gennem tiderne fortolket historien om “Den gale Greve på Rydhave Slot”, “H. P. Hjerl Hansen”, “Pigehjemmet Hebron” og “Jens Langkniv”. Og naturligvis også historien om virkelighedens Margrethe Reedtz, som har lagt navn til skolen.   

I år er der dog helt andre boller på teater-suppen – i år er emnet nemlig “Det gamle Grækenland og de græske guder og helte”. I ugerne op til teaterugen er eleverne hver morgen til skolens morgensamlinger blevet præsenteret for mange af de gamle sagn og myter, som findes i den græske mytologi. 

Med et emne som dette, byder en tur rundt på skolens gange og klasser både på udtalelser som “Jeg forestiller mig, at Hermes skal komme flyvende herfra…” eller “Apollon, du skal på nu”, samt glæden ved at høre en udvalgt flok elever spille Bach på klaver, mens andre igen hamrer, banker og skruer, for at få scenerne og kulisserne til at stå helt skarpt! For når der er teateruge på Margrethe Reedtz Skolen, så er det med ALT hvad der hører til en helt rigtig teaterproduktion.

Alle skolens elever er involveret i stykket og alle har hver deres opgave, som er med til at det hele til sidst går op i en højere enhed, når stykket skal vises for forældre, søskende, bedsteforældre og alle andre, som har lyst til at kigge forbi torsdag den 21. marts kl. 19.00.

Premieredagen er altid en spændende dag, hvor luften sitrer af nervøsitet og spændt forventning både blandt elever og lærere. Det er nu, at alt det hårde arbejde skal stå sin prøve… Kan man nu huske sine replikker? Får man spillet de rigtige akkorder på de rigtige tidspunkter? Virker rekvisitterne som de skal? Er lyder indstillet rigtigt? Ja, der er virkelig mange ting, som alle skal “spille”, for at forestillingen kommer til at fungere – og der er noget på spil for alle, for alle har sin lille andel af stykkets succes!

Nogle vil måske spørge, om eleverne slet ikke skal lære noget? Om de skal have en hel uge uden almindelig skolegang? På Margrethe Reedtz Skolen forstår vi godt spørgsmålet – især hvis man aldrig har oplevet et af skolens stykker eller været en del af teaterugen, og vores svar er helt simpelt: Jo, eleverne skal selvfølgelig lære noget – og det gør de i den grad også! 

Børnene får gennem arbejdet med musik, teater og praktiske gøremål blandt andet lært at kommunikere, samarbejde og være i relation med andre. De finder nye venskaber og styrker fællesskabet og deres egen rolle deri. De oplever at være en del af en skabende proces, hvor deres input er vigtige og har værdi for fællesskabet. Alt sammen færdigheder og erfaringer, som de tager med sig i dagligdagen. 

Derfor giver det god mening for os på Margrethe Reedtz Skolen at hive en uge ud af kalenderen og gå “all in” på opsætning af årets teaterstykke. Hvis du stadig ikke er overbevist, så er du velkommen torsdag den 21. marts kl. 19.00 i Margrethe Reedtz Skolens aula – eller til generalprøven samme dag kl. 10.30.