Skulptur af tyggegummi af Margrethe Reedtz

Det gode børneliv Velkommen til Margrethe Reedtz Skolen

Velkommen til Margrethe Reedtz Skolen, en lille vestjysk friskole beliggende i landsbyen Ryde ikke langt fra Vinderup og Holstebro. Her er højt til loftet, god stemning, trygge rammer og masser af god undervisning. At vælge en friskole er et tilvalg for både barn og forælder. Hvor man som barn får en lille, bevægelig, musikalsk, social og ambitiøs skole, får man som forælder et fællesskab, hvor man i høj grad kan tage del i ens barns skolegang, både gennem fællesarrangementer som forårskoncert, adventsfest og teateruge, og ved at give en hjælpende hånd i bestyrelsen eller støtteforeningen, ved vores mange byggeprojekter og ikke mindst ved selv at arrangere særlige arrangementer for eleverne. På Margrethe Reedtz Skolen hjælper vi hinanden med, at give alle børn den gode opvækst de fortjener.

Fællesskab, undervisning og samarbejde

På Margrethe Reedtz Skolen tror vi på, at børn lærer bedst, når de trives. Vi skaber på skolen et inspirerende og kreativt miljø med afvekslende undervisning, hvor både faglighed og sociale aktiviteter fylder hverdagen. Her er vi med til at udvikle glæden ved at gå i skole, ved at lære, møde nye udfordringer og være nysgerrig. Eleverne skal i trygge rammer og med udgangspunkt i egne evner støttes i en udvikling mod større selvstændighed og tro på egen formåen

Verden ind / ud i verden

På Margrethe Reedtz Skolen tror vi på at det er vigtigt at trække verden ind og ikke mindst komme ud i verden. Vi har derfor ofte gæster på skolen, der kan fortælle os om hvad der sker udenfor skolens mure. Ligesom vi hvert år er på flere ture, blandt andet vores fælles lejrskole for alle skolens elever eller ældstegruppens årlige studietur.

Elever
Frivillige

Oversigt

Anette er vores knivskarpe børnehaveklasseleder
Lilian elsker at undervise og ikke mindst at fortælle en god historie i fællestimen
På MRS Underviser Pia blandt andet i Matematik, Dansk, Idræt og madkundskab
Hanne er en lærer med mange talenter især sprog, kultur og historie har Hannes interesse
Stine er vild med dansk og underviser aller årgange fra 3.-6. i dansk.
Inger er uddannet pædagog og er på MRS ansat som både støttepædagog og lærer
Rikke er vores altid smilende sekretær på MRS
Morten er ansat som pedelmedhjælper i flexjob
Mona er ansat i flexjob og kan lidt af hvert på vores skole.
Tobias er uddannet pædagogisk assistent og har mange års erfaring fra skoler og SFO'er
Mie er dansk- og klasselærer i klasse 43 og underviser derudover klasse 65 i Natur/Teknik
Sara er nyansat som barselsvikar for Stine. Sara underviser i Billedkunst og Engelsk
Johannes er skolens pedel og er dermed lidt af en blæksprutte. Som pedel har Johannes nemlig en finger med i mange forskellige ting.

Skolebestyrelse

En fri grundskoles øverste myndighed er skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen vælges blandt skolens forældre samt medlemmer af skolekredsen på den årlige generalforsamling i april.

Støtteforening

Støtteforeningen for Margrethe Reedtz Skolen er en forening drevet af frivillige.

Foreningens formål er:

• At arbejde aktivt for og yde støtte til etablering og drift af Margrethe Reedtz Skolen.
  • At skaffe midler til gennemførelse af opgaver, der kan være til gavn og glæde for skolens brugere.
  • At arbejde positivt for Margrethe Reedtz Skolen, som et naturligt samlingssted for lokalbefolkningen.

Kontakt støtteforeningens formand Gunhild S. Hansen på 30 54 08 59 vedr. indmeldelse, vedtægter mv…

De frivillige

På Margrethe Reedtz Skolen har vi en kæmpe støttekreds af frivillige, der gør dagen bare lidt bedre for alle på skolen.